Midsommar

Hej! Midsommarhelgen för mig började på skogshyddan, där vi var några som visade danserna runt midsommarstången. Det var roligt, trots att vi gjorde lite fel ibland, haha. Sedan badade vi, det var kallt! Vi var ändå i ett tag, så jag och Stina lånade filtar efteråt för att inte frysa. På kvällen grillade vi, spelade tv-spel och lekte lekar. Vi övernattade hemma hos mig, 10 pers på golvet i min källare. Det var trångt, varm och väldigt mysigt. Såg dessutom på Monsters Inc, världens mysigaste film.
 
På lördag förmiddag cyklade vi 15 km ut till ett vindskydd på kålland och hajkade. Det låg på en kulle precis vid vattnet. Underbart fint ställe med underbart fina människor. Bättre blir det inte. (okej, vi hade kunnat ta med pålägg och salt till pastan osv, men whatever.) Det var min sista lediga helg i Sverige på ett år, och den kunde inte spenderats på något bättre sätt.
 
 
 

Packning

Nu börjar det kännas att det inte är långt kvar tills jag åker. 5 juli lyfter planet. Det är om 19 dagar. 
 
I onsdags skickade jag iväg visumansökan. Idag beställde jag australiensiska dollar att ta med mig. Packningslistan har jag hela tiden i huvudet, kommer på nya saker, stryker saker. Tog fram väskan jag ska packa i idag. Är lite ångestladdat det där med packningen, vad ska man egentligen ta med sig när man ska vara borta ett helt år? Vad ska man prioritera liksom? Jag har aldrig gillat att packa, och det här är värre än allt annat. Jag lovar, jag kommer glömma allt viktigt och bara ta med saker jag aldrig kommer använda. 
 
 
 

Stipendium

Wiieee!! Jag har fått stipendium! Det kostar ju en del att åka iväg, så för några månader satte jag mig ner och sökte några stipendium. Skickade tre ansökningar, och fick minst ett i alla fall. Är så glad, kommer ju inte hinna jobba så mycket innan jag åker om tre veckor, så känns som ett välbehövligt tillskott.


VÄRDFAMILJ!

Nu, äntligen, har jag också fått min värdfamilj!! :D Jag kommer att bo i Wodonga som ligger 30 mil norr om Melbourne. Jag kommer att ha en värdmamma, en värdpappa, en värdbror som pluggar på universitet och alltså inte bor hemma, en värdsyster som är lika gammal som mig och en katt! Känns hur bra som helst. Min värdsyster ska som utbytesstudent till Danmark två månader efter att jag kommit, så hon kommer hinna visa mig runt och allt det där, och sedan kommer vi dela upplevelsen att vara utbytesstudenter, nästan i varandras länder. Min värdmamma har skickat ett mail som jag ska svara på nu, men tror att allt kommer bli super! : D
 
Här ska jag bo! 
 

T-shirt

Fick för några dagar sen hem ryggsäcken och t-shirten som vi ska ha på flygplatsen. Hade lite ångest över storleken innan, men den passar perfekt! När jag provade dem sa min syster: "Nu ser du ju ut som en riktig utbytesstudent!" Och det är lite så det känns. Hela tiden händer små saker som gör att man inser att nu är det snart. Och på riktigt. Jag kommer att stå där på flygplatsen, iklädd gul t-shirt och ryggsäck, och säga hejdå till allt jag vet och alla jag bryr mig om. Vet inte om jag kommer fatta det ens när jag står där. 
 
 

Filmen från hejdåfesten

 
Ni är bäst <3

Överraskningsfest!

I måndags, efter karnevalen, hade jag och Stina bestämt oss för att hitta på något tillsammans, vi två. Trodde jag. Vi gick till kyrkan för att byta om och plötsligt hoppar alla i cellgruppen fram och ropar "överraskning!!". Och oj vad överraskad jag blev! De hade fixat en sverige-kväll som hejdå innan jag åker till Australien. Var maskerad-tema eftersom vi varit på karnevalen innan. Det hängde svenska flaggor i taket, var dukat med sverigeservetter och fanns till och med en dalahäst. Vi åt makaroner och köttbullar, en underbar jordgubbstårta och choklad. Lekte svenska barnkalaslekar och allt var så himla kul! De hade gjort en bok också, där alla fick skriva något till mig. Mina vänner är de bästa i hela världen, vet inte hur jag ska klara mig ett helt år utan dem! 
 
Jag och Alida                                                Svenska köttbullar och makaroner
 
Det är ni som har tagit bilderna, så ni får skylla er själva. Kommer sakna er <3
 
 
Finaste Stina som hade tagit initiativet och fixat det mesta!              Fick en Sverige-keps att använda i Australien
 
 
Gabbe gjorde en film från kvällen också, laddar upp den när jag kommit på hur man gör!
 
 

RSS 2.0