Cricket

Så för några veckor sedan åkte vi i cricket laget för att spela match i Wangaratta. Det var en solig dag och precis lagom varmt, och vi hade kul! Det andra laget var mycket bättre än oss, men vi hade kul ändå. Orkar inte gå in på regler för er som inte vet, jag hade fullt upp att hänga med själv. Efter matchen åkte vi till mcdonalds och åt innan vi åkte för att hämta upp killaget som också spelade, men deras match var försenad så vi fick vänta jättelänge på dem... Förstörde dagen litegrann. Men om man bortser från det var det en himla bra dag med bra människor.
 
Jag fick äran att hålla koll på den nya bollen haha
 
Eliza gjorde engelska läxa på rutchbanan
Hittade en ny kompis i gräset... yuck
 

20/3/14

Hej! Nu var det ett bra tag sedan jag skrev ett ordentligt inlägg... Tiden bara flyger iväg och jag är busy busy. Har ungefär en miljon bilder att visa och massa att berätta, ska försöka få ihop några inlägg snart! Har fått några frågor också, ska svara så snart jag kan :). Idag hade jag en kort dag i skolan, så jag gick hem innan lunch. Hittils har jag hunnit städa, dammsuga och damma mitt rum (det skrev jag bara till dig mamma), satt upp bilder och gjort läxor. Första terminen går mot sitt slut, vilket innebär att SACs (prov som räknas in i slutbetyget) och mini-exams (träning inför slutprov som inte räknas in, men ändå är viktiga) kommer upp. Dessutom ska jag på bushwalk veckan innan, men jaja det löser sig. Nu ska jag återgå till att läsa A Christmas Carol som vi ska analysera om två veckor och borde läst klart flera veckor sedan. Hehe. Jag skyller på krånglig, gammal engelska...
 
Lägger in en liten bild från när vi gjorde överraskningspicnic för Abi förra veckan! 
 

Svar på fråga

Kajsa:
Jag tänker åka som utbytesstudent nästa år till antingen Australien eller Nya Zeeland och jag har en fråga. Är olika aktiviteter kopplade till skolan (som i USA) eller mer som i Sverige där man går till aktiviteter efter skolan? 
Hoppas du fattar vad jag menar, tack på förhand.
 

Hej Kajsa! Åh så roligt att du ska åka som utbytesstudent :) Man kan göra sporter i skolan här, men det är inte alls som i USA, vill man träna något på en högre nivå får man gå till en klubb efter skolan precis som i Sverige. Australien har ryktet att vara 'laid back' och det stämmer verkligen! Sporterna är bara under första halvåret och handlar mer om att ha roligt tillsammans och 'have a go'! Man tränar under lunchen kanske en gång i veckan några veckor innan man gör sin första match. Vinner man går man vidare och får spela mer, vinner man inte är man ute. Jag var med i cricket för ett tag sen, ska göra ett inlägg om det :). Det är i alla fall så det fungerar på min skola, men tror det är ganska likt överallt. Så är man sugen på att testa på nya sporter är skolan ett bra sätt, alla är välkomna och man har kul tillsammans, men om du går i en sport och vill bli bättre ska du söka upp en klubb, och det fungerar som i Sverige. På min skola kan man också göra tex fotboll som ett ämne, men då spelar man inga matcher. Sen har man simning och friidrotts dagar också, en dag en gång om året.
 
Hoppas att mitt röriga svar hjälpte lite, och hoppas att du får ett underbart år! Kram
 
 

Melbourne with Meri part 1

Hejhej. Jag spenderade tre dagar förra veckan i Melbourne med Meri, en finsk utbytesstudent som jag träffade på flygresan hit och east coast resan. Orkar inte skriva massa om vad vi gjorde, men här är bilderna från första dagen iaf! De andra har hon på sin kamera fortfarande. Var iaf världens bästa tre dagar och jag är så kär i Melbs, visar nya sidor varje gång jag är där och jag älskar det. 
 
Tåg hihi
Tram tracks
Ikea reklam
Flinders station
Senast jag träffade Meri åt vi frukost på Krispy Kreme i Sydney. Nu var det Melbourne! Krispy Kreme är bäääästa 
Central
Princess bridge och art centre
Som en del av ett konstprojekt fanns det pianon utställda lite här och var i city, som vem som helst kan spela på
Selfie framför konstverk 
Världens coolaste bar... Tänk er det på natten, hur underbart 
Svarta svanar finns tydligen bara i Australien och Nya Zeeland... Så nu har jag sett en!
Älskar detta! Inte som Paris, men ändå coolt
På en annan bro hade de sånt här om alla länder, typ invandringsgrejs. 
Här bodde vi
Paus på med våra gratis sparkling ice tea
På kvällen gick vi till Eureka sky deck. Var himla coolt! 
 Sen tog vi tåget till min host uncle, där vi bodde

2/3/14

Hej! Vi har nu klarat av vecka fem av terminen, vilket betyder att halva första terminen redan har gått! Har faktiskt varit taggad på skola den senaste tiden, för nu vet jag hur det funkar och jag förstår allt. Samtidigt måste jag inte bry mig om betyg, så jag kan fokusera på att lära mig det jag tycker är intressant och strunta i allt annat. Särskilt engelskan har jag verkligen fokuserat mer på nu, och i torsdags fick vi tillbaka våra SAC-resultat. Och mina ansträningningar payed off, jag fick B+, ett poäng från A!!!! Så himla glad över detta. Vet inte vart jag ligger till i de andra ämnena så det behöver vi inte prata om hahahaa.
 
Anyway, denna helgen har varit så himla bra! Youth på fredag var grymt, vi börjar få koll på allt nytt och det flyter på riktigt bra. Uppstädningen efteråt går fortare ockå, trots att vi dansar och håller på samtidigt. Efter youth åkte vi till KFC och hängde ett tag innan jag åkte med Zack och Meg hem. Deras föräldrar är i Sydney under helgen, så jag flyttade in istället. Vi kom hem sent, jag och Meg kollade på ett avsnitt av ravenswood innan vi gick och lade oss. Morgonen efter hade vi en massive sleep in, gjorde pancakes och iced coffee till brunch och kollade sedan på pitch perfect (haha har velat se den hur länge som helst, och älskade den!). Chillade i pyjamas till fyratiden, då vi började göra oss i ordning för utomhusbio. Vi var där typ en och en halv timme innan det började för att få bra platser och äta lite. Supermysigt, även fast det var lite kallt (fast insåg att det inte var kallare än en svensk sommarnatt så...). Filmen var frozen och den är så bra, vi sjöng med i alla låtar! Älskar den. Efter filmen åkte vi till KFC (igen) och sedan hem till Zack och Meg (igen) och hängde 
 
Idag har jag hittils varit i kids i kyrkan. Barnen var helt crazy idag och lyssnade inte alls haha. Fast jag hade connect group själv för första gången, prep-3, och de är så söta! Paus hemma nu, men åker tillbaka till kyrkan snart för en new life course vi gör med youth, sen pm service och sen är jag rätt taggad på att sova haha. 
 
Var bästa sättet att spendera en helg, det handlar inte om vad man gör, utan vilka man gör det med och jag kunde inte önska mig bättre vänner. Kan inte fatta att jag snart måste lämna dem, vill inte fatta. 
 
 
White nite at youth! Looked awesome in the lights 
 
Best iced coffee ever made!! // This girl makes me hapy and I love her so so much
 
Yes, I hang out with these crazy kids. Hahaha asså sorry för världens fulaste bilder, men de har sin charm ändå. Precis som den natten. Hehehe alla ser helt uttråkade på den sista bilden, men det var vi verkligen inte. Meg ser rolig ut, men var tvungen att klippa bort henne, hon ser skrämmande ut pga panorama fail. 

RSS 2.0