I skolan

Hejhej! Sitter just nu I skolan och har study session, vilket betyder att man kan gora laxor om man vill. Fast man har ingen larare eller sa, sa man kan ga hem om man kanner for det... I alla fall det ar typ 40 grader ute och ungefar lika varmt har inne kanns det som. Har absolut ingen energi haha. Men torsdagar ar varldens lugnaste dag, forst engelska vilket ar lite jobbigt, men sen har jag outdoor ed och det ar inte sarskilt kravande, idag pratade vi om aboriginals och det var intressant tyckte jag. Sen har jag study session och efter lunch ar det graduate program vilket ar lite som morgonsamling eller nagot. Ibland pratar vi om vad vi vill bli, studieteknik och sant, en gang gjorde vi tarta och store delen av tiden gor vi ingenting. Det ar d[ det 'r assemblies och liknande och om man vill kan man gora ett project.
 
Hittade lite bilder pa skolans database fran oed trips och sa, dock ingen surfing yet! Men det kommer hoppas jag! Laddar upp de andra nar jag kommer hem och har batter internet... Ohmygoshdet ar sa varmt 
 
 

Back to school

Idag var första dagen i skolan efter sommarlovet! Det började med en samling, men sedan var det direkt till klasserna för första perioden. Och det är himla mycket prat om att man måste ta tag i studierna direkt för nu är det year 12 och då är det allvar. Och där sitter jag och behöver inte tänka på det alls :)) Fast önskar nästan att jag kunde stanna to finish year 12, när alla andra gör det och slippa gå två år till i skolan... Oh welllll. 
 
Och Kelsey kom hem för några dagar sedan, skrev jag om det? Hon är hemma i alla fall och det är såå skönt att ha en syster igen :) 
 
De obligatoriska första skoldagen-fotona: 
 
stelt hehe
 
 
Åh och detta är förresten uniforms-klänningen, om ni inte sett den förut :)

Australia day

Happy Australia day everyone! It was yesterday, but anyway. 
 
My straya day started early, I was on kids in church in the morning. But it was fine, I was on with  Meg and we had lots of fun with the beautiful children. After church we went straight (well not that straight, but you get what I mean) to the weir. When we finally found Zack we had lunch (at the back of his ute, is there anything more australian haha), walked along the water and had a huuge ice cream. Yuumm. Then we went back to Albury, bought $1 frozen cokes at Hungry Jack's and went to the car wash to wash Mitch's car spontaneously. I got dropped home and after half an hour Keely came and picked me up. We went to float down the river with Eliza and Brooke. The float took an hour and it was soo good just floating in the sun and see the landscape pass by. After the float we went to maccas and I had the aussie burger of course, since it was australia day. I even the beetroot from Eliza's burger. We just hung around being silly at maccas and playing with Keely's ball until we got picked up at 9:30. Such a good and aussie australia day :D
 
Me and my australian flag // Meg and I // Lunch on the ute
Before going in to the river! Keely, me, Brooke and Eliza
 
They see me floating.. they hating // My aussie burger haha

Summercamp

Hejhej! Har haft fullt upp senaste veckan, tre dagar i Melbourne och sedan direkt till summercamp med kyrkan. Gör ett inlägg om Melbourne när jag fått bilderna därifrån, så tänkte skriva om summercamp nu istället, trots att Melbourne hände innan. Om ni inte orkar läsa den långa flummiga texten kan ni gå direkt till slutet, det är den bra biten.
 
Det här gjorde vi på campet:
Så jag kom hem med tåget sent onsdag natt, tog sovmorgon nästa dag och packade ner mina grejer innan det bar av till Summercamp runt fyra. Var himla trött pga lite sömn men ååhh så bra det var!! Vi bodde precis vid vattnet av the weir, så fin utsikt. Meg kallade det Albury beach hahaha kanske inte riktigt en beach men anyway. Vi satte upp tälten och åt middag innan första mötet. Vi hade möten varje kväll och varje morgon och de var sjukt bra, berättar om dem längre ner. Vi hade brownies, sedan lekte vi typ flaggan ute vid tälten innan vi gick och lade oss i tältet där vi pratade ett tag och mina kompisar frågade om jag kunde lära dem lite svenska. Deras favoritord är smällkaramell hahaha så roligt. Madrass, tält, gå till tältet är lite andra ord de lärde sig. Var så roligt när Katie sa att min engelska hade förbättrats så mycket sedan jag kom, och alla sa att deras svenska hade förbättrats också haha.
Natten till fredagen kom en väldig storm, Jodi och Meg var ute och peggade i tältet vid halv fem så att det inte skulle blåsa iväg. Typ alla andra tält blev översvämmade och tältet över matborden blåste upp på taket... Och sedan regnade det hela fredagen, kändes som svensk sommar. Vi hade morgonmöte och sedan delade vi upp oss i grupper för diskussioner. Istället för att göra vattenaktiviteter som jetskis, waterslides, åka på biscuit bakom båt och sånt på eftermiddagen åkte vi in till Albury och spelade lazer tag på grund av regnet. Och Kim, Meg, Chelle, Abi och jag åkte till Hudsons för en välbehövlig kaffe. Efter middagen var det dags för möte igen, definitivt det bästa. Det hände saker och åh det var bara wow. Sen såg vi på film, planes, och jag råkade somna... Och sov tills morgonen. Trots att det var meningen att vi skulle sova i tältet hehe. 
Lördag morgon bestod av möte, connecgroups diskussioner och ett dopp för de som ville. (Var soligt och varmt igen, så himla otur att sommarens enda kalla och regniga dag inträffade på lägerdagen...) Vi stannade kvar och hjälpte till att städa och sedan körde Rochelle hem mig, så exciting att hon har körkort nu! 
 
Och såhär bra var det:
Pastor Corey Turner predikade på alla möten utom det sista, han predikade även i kyrkan förra veckan. Han är verkligen sjukt bra, inspirerande och man kan verkligen relatera till det han pratar om. När han predikade i kyrkan slutade det med att typ alla (vilket betyder många)stod längst fram och responded (Svenska för det? Svarade? Fast så säger ju inte vi...). Poängen är iaf att han lyckades beröra en hel kyrka, tänk då vad som händer under tre möten på två dagar med bara 45 tonåringar. Rummet var on fire, det var helt otroligt. Han pratade profetiskt över mitt liv, han sa saker ingen annan vet om mig! Och både Jodi och Kelly sa saker om min framtid och syfte, om precis de sakerna jag funderat över. MEN det sjukaste var att det hände mirakel. Ni som säger att Jesus gjorde några coola saker men inget händer numera behöver öppna ögonen (eller söka på youtube haha) för det händer saker hela tiden, och denna gången fick jag privilegiet att få vara med om det. Min fina vän och andra Australian sister Rochelle hade ett ben som var 2 cm kortare än det andra och hon har haft hemska ryggproblem på grund av det. Så vi bad för henne, och när vi ber kan man liksom känna hur benet faktiskt sträcks ut. Och nu är de lika långa! Olika långa ben är nog en av de absolut vanligaste sakerna Gud helar i vårt samhälle, men att se det och vara med om det var otroligt. Det är liksom ingen töntig fantasi, han gör faktiskt riktiga, fysiska saker i vår värld.
 
Så mycket har blivit bevisat den här helgen och jag är så himla himla glad att jag är här och inte någon annanstans. "The heart of man plans his way, but the Lord establishes his steps" -proverbs 16:9 <- Story of my life, jag valde australien men Gud valde min placering. 
 
Sorry för världens längsta och rörigaste text, här kommer lite roligare bilder:
 
Såhär mysigt var det på natten
och såhär såg det ut på dagen
Det spelades cricket
Alina
Meggles
Lendel, som kommer bli vår ungdomsledare detta år
Such a horrible picture! Darlene, Lendel, moi
Albury beach hahaha
Kan aldrig vänja mig vid den röda sanden, känns lite som Mars haha
Singing in the rain
Tälten vi bodde i, eller iaf under första natten innan det började regna
För sen blev de flesta översvämmade
Jodi och Meg (runnners and maxidress, prefect camp combo)
Meg braiding my hair, sötful bild
Innan mötet ska börja (Jeremy i bakgrunden hehe)
Alla möten börjar med lovsång
Ps Corey Turner
 

16/1/14

Vänta va, insåg nu när jag skrev datumet att halva januari redan gått! Känner mig så gammal när jag säger det, men åh vad tiden går fort. 
 

Hej på er! Tänkte att jag kanske skulle berätta lite mer om sommar-vardag och vad jag gör på dagarna egentligen (vilket inte är så himla mycket eller intressant, men ändå). Igår kom Danni från STS hem till mig. Det är hon som ringer mig varje månad och ser till att jag har det bra, och var tredje månad måste hon se oss face to face, och hon skulle ändå till Albury med sin dotter så det passade ju bra. Vi pratade om lite allt möjligt, var mycket trevligt. Sedan gick jag till gymmet med Lauren, och det var typ första gången på huur länge som helt så var rätt jobbigt haha. Men kändes himla bra att ha gjort det. Lugn kväll framför tvn och Australian open som går typ dygnet runt nu.
 
Idag åkte jag först till poolen med Alex och simmade några längder. Alla här lär sig freestyle i skolan och så, och jag har knappt gjort det innan... Så mitt nya mål är att lära mig det, ordentligt! Kan ju inte säga att jag är grym än, men det går definitivt framåt. Är ett bra sätt att få lite träning nu när det är för varmt för att springa eller göra något annat utomhus alls. Efter det gick vi och hade sushi till lunch :) 

Sedan drog jag till noreuil park (eller hur det stavas) med school friends, Keely, Eliza, Tash och Jesse. Vi flöt ner längs floden, det låter så fult på svenska haha. Jag ska ta det från början så att alla hänger med. Murray river är Australiens största flod, som utgör gränsen mellan NSW och Victoria (två delstater) <- too much information. Jag bor på gränsen, och det finns en park dit man kan gå och flyta en bit längs floden. Vattnet är väldigt strömt och det är riktigt härligt, särskilt varma dagar eftersom vattnet är ganska kallt på grund av att det kommer från bergen. Sedan får man ta i lite när man ska tillbaka till kanten men åh så härligt. Idag var en 45°C dag, så det var perfekt. Vi bestämde oss dock för att gå in till Albury för att köpa en boost juice. Var varmt men åh så gott. 
 
När vi kom tillbaka stod det polisbilar och ambulans och allt där nere, så jag och Eliza tog en liten närmare titt och det visade sig att en äldre man saknades, de misstänker att han har drunknat. Läskigt! Men var inte oroliga, det var längre ner längs floden, där vi inte var, och han var gammal. Vi flöt ner några gånger till innan vi åkte hem. 
 
Var så bra, men nu är jag såå sore i hela kroppen. Imorgon blir det heldag i kyrkan tror jag, vet inte exact vad vi ska göra, men det är några förberedelser för någon kids-grej. 
 
Och det är värmerekord här med fyra ? dagar i rad tror jag över 41°C.... Och under natten är det fortfarande 30 grader... Varmt. 
 
Hoppas allt är bra med er! Pusspuss
 
Hade en stor flytring också :)
 

Promenad

Hej på er! För ett tag sedan tog jag med mig kameran på en liten promenad så ni kan få se hur det ser ut nu när det är sommar. Hanna sa något om våra gröna kullar när vi skypade senast, men det är inte mycket som är grönt längre i den här värmen. Denna veckan ska det bli 45 grader hehe. 
 
Här brukar jag springa på min vanliga runda, tycker det är lika fint att se på de blå kullarna varje gång
 
 
 
Här har vi en liten grön vingård eller vad man säger, mitt i allt 
 

Tack

Skrev detta för ett tag sen, men har inte kunnat publicera pga segt internet
 
I morse kom min värdpappa in med ett paket till mig, från Sverige! Blir alltid lika glad när det händer. Kan inte riktigt beskriva känslan, men att få en bit hemifrån är speciellt. Mail och facebook är okej, men att kunna hålla det i handen och veta att någon har tänkt på mig och lagt ner tid och arbete för att få iväg det är bäst. Idag var det ett paket från mina underbara tjejer. Det innehöll marabou choklad, ett litet brev och ett usb med en film på. Ni är bäst tjejer, saknar er så hima mycket <3. 
 
Innan jul skickade Stina och Ellen ett jättefint julkort de gjort och en liten saga hihi. Blev så glad för de också, åh  vad ni är fina! De sitter nu ovanför mitt skrivbord och påminer mig om er varje dag. 
 
Min bror ritade en teckning, min lillasyster gjorde ett kort och mams och paps skrev ett fint kort. Det värmer ska ni veta. 
 
Jag har också fått pengar insatt på mitt konto. Tack tack tack! Allt kommer gå till Central Australia resan jag ska göra i April, och behövde verkligen de pengarna. Så tack för att ni hjälper mig att förverkliga mina drömmar. 
 
Saknar dessa fina så mycket 
 
Del av mitt skrivbord
 

Melbourne

Hejhej! Förlåt att jag har varit lite inaktiv den senaste tiden, vi tog slut på vår internettid i huset så that's why.
 
I fredags tog jag tåget ner till Melbourne för en helg med Lauren. Var så himla bra, njöt varje sekund!! Massa bilder på vad vi gjorde: 
 
6:30 på morgonen var jag på plats för att ta tåget
 
Vi började med att åka till Williamstown beach hela första dagen
 
På kvällen gick vi ut till världens mysigaste matställe <3 Det var fortfarande typ 30 grader och allt var perfa. Hade den godaste carbonaran i mitt liv tror jag (till och med bättre än Leonardo's för er som vet)
 
Efter restaurangen gick vi mest runt, kollade i lite mysiga butiker och sånt. Sedan chillade vi i lägenheten (fördelen med att bo mitt i centrum) ett tag innan vi gick till ett efterättsställe och åt denna mumsiga. Det är en ice crush, lite som slash fast i ät-form om ni fattar. Var himla gott iaf. Sedan gick vi och hyrde en film som vi såg på innan vi somnade. 
 
Nästa morgon åt vi frukost, tog en coffee to go på väg till Queen Victoria Markets. Var så stort och fanns hur mycket som helst. Här är inne bland matstånden. De hade en mysig kaffebutik där man kunde välja kaffe som plockgodis typ (hade köpt till mamma om det inte hade varit så långt tills vi ses)
 
We fell in love with this cutie! Är den inte världens finaste mugg??
 
Vi köpte spanska doughnuts
 
Sedan tog vi tåget till Toorak och svenska kyrkan
Köpte lite svenska saker 
Det var rea på julmust och Lauren var väldigt fascinerad över att vi hade en dryck bara för jul och påsk.
Svenskt fika 
Love the city 
Visste ni att reklamfilmen dumb ways to die är från Melbourne? De är lite överallt, till exempel på utsidan av Metrotågen. 
Vi packade våra saker och shoppade lite innan vi satte oss på tåget hem. Var definitift en av mina bästa helger här med en av mina bästa vänner <3
 

New years

Hej på er! Mitt nyår var superbra. Det började med att jag och Beth åkte hem till Meg och bakade lite. Vi gjorde cupcakes och fantomenkaka. Sedan började fler folk komma, vi satt utomhus och pratade och åt chips. När alla hade kommit gick vi över till Meg's granne som har en pool. Vi var där tills det blev mörkt ute, då gick vi tillbaka och åt bbq middag. Vi började med den vid elva eller något, och sedan blev det lite stressigt då vi bestämde oss för att åka till the monument och se fyrverkerierna därifrån. VI hade med oss glowsticks, tomtebloss och sånt också. När vi kom tillbaka skypade vi Kelsey och sedan satt vi bara ute och pratade. Vid två blev det lite McDonalds, sedan gick vi in och gjorde lite olika saker, spelade biljard, vi sminkade killarna och pratade om allt möjligt. Vid 6-7 blev vi hungriga, så vi gjorde pannkakor till frukost. Sen satt vi och pratade vid bordet om absolut ingenting, vi var så övertrötta att allt var roligt. Vid nio kom jag hem och somnade inte så långt efter det. 
 
Var lite skillnad från Sverige då vi klär upp oss och gör värsta feststämning och sådär, men det var bra såhär också, mer avslappnat. Och att kunna bada i pool, sitta ute hela natten och se fyrverkerier i en sommarklänning är underbart. 
 
Och ja, jag lyckades glömma min kamera hemma smarto.... Så har bara riktigt dåliga mobilbilder. Jaja, då slapp jag stressa över att ta bilder hela tiden iaf. 
Alex, jag, Meg                                                                 I poolen 
 
The monument + utsikt
 
Fireworks, sparklers, Meg och jag
 
Glowsticks

2014

Och nu är 2014 här! Känns lite overkligt. Tiden har gått så himla fort.Nytt år nya möjligheter osv. Tror inte riktigt på allt det där, det är ju inte som om livet ändras bara för att vi skriver 14 istället för 13. Men det kan vara en chans att reflektera över allt, vad man har åstakommit under året, och vad man slösat bort tid på och önskar att man gjort bättre. Jag tror inte heller på nyårslöften, glömmer ändå bort dem efter någon vecka hehe. Men hoppas och tror att 2014 blir ett bra år. 
 
Det första jag tänkte var att 2014 var året då jag åker hem. Lämnar mitt liv här, mina fina vänner och min familj. Men en kompis sa till mig: "don't be sad...stay happy, you'll enjoy it much more that way!!!" när jag sa det och han har ju rätt. Jag har fortfarande fem månader kvar, och de är fyllda med så mycket roligt. Händer massa kul på sommarlovet och om mindre än en månad kommer Kelsey hem. Det största är väl central australia resan med Alice Springs, Uluru, Kings Canyon och sånt. Ser fram emot det så mycket! 
 
1 juni 2014 lyfter planet från Australien och jag ska tillbaka till Sverige igen. Och trots att jag lämnar så mycket här så åker jag hem till mina favoritpersoner, mina äldsta vänner och det trygga, vanliga livet i Sverige. Jag kommer få ett längre sommarlov, årets andra. Sedan börjar jag tvåan på gymnasiet och vi får väl se hur det går efter tre sommarlov och inte särskilt mycket studerande mellan dem. Förhoppningsvis åker jag och la famille utomlands under hösten, men vi får se vad som händer. (Annars åker vi till Kap Verde och surfar Ida!) Sedan ska jag bara njuta av en normal, svensk jul och vanligt nyår. 
 
Kommer också spara pengar som en tok sekunden efter att jag satt mina fötter på svensk mark, det kan jag lova! För nu har jag så mycket drömmar och planer. Trodde jag skulle vara lite mer nöjd efter att sett och upplevt så mycket under det här året, men nu är jag bara mer taggad än någonsin. 
 
Vet inte när jag blev en person som planerar (????) men ja, ni ser ju att 2014 är rätt klart redan. Sen 2015 blir det ett stressigt år i skolan, skidsemester, vasaloppet, europatur, jamboree i japan... hehe drömma kan man ju alltid göra. 
 
 

RSS 2.0