cinnamon buns

Okej, här kommer sista inlägget.  Gjorde kanelbullar till familjen ikväll, och de älskade dem också :) Så nu har de fått recepten till både kanelbullarna och fantomenkakan, får se om de klarar av att göra dem själva, eller om jag kommer behöva komma hit och hjälpa dem haha. Jag och Rochelle hade himla roligt när vi skulle översätta allt också. Och de har så himla många mått (lata australiensare), det mesta mäts i cups, men de har actual måttgrejer för en hel, 1/2, 1/4, 3/4, och 1/3 cup. De har tablespoon och teaspoon också, och 1/2 och 1/4 teaspoon osv. Men inte något för deciliter, så det är krångligt ändå, trots att de har så många! Men var roligt att de tyckte om det i alla fall! Trots att bullarna fick bli utan pärlsocker...
 
 

26/9/13

Har nu knökat ner mina grejer i väskan, hoppas den går att stänga när jag fått ner det sista! Imorgon gäller det, kommer vara på flygplatsen 5:30, jippi. En och en halv timmes flyg till Sydney, vänta en och en halv timme där och sedan två timmars flyg till Cairns. Kommer säkert vara trött, men sååå taggaaddd!!! Så detta blir sista blogginlägget från mig på två veckor. 
 
Jag flyttar också ut från den familjen jag bott hos de senaste två veckorna. Känns lite tråkigt, de har verkligen tagit hand om mig jättebra, vi har gjort så mycket saker tillsammans och jag tror inte jag har skrattat så mycket som de senaste två veckorna under hela utbytet. Men jag kommer fortfaramde träffa dem varje vecka i kyrkan och de kommer alltid vara min andra australiska familj!
 
Här kommer lite bilder från senaste dagarna: 
Var på bio med Mackensie och Molly och såg Planes! Hahah den var faktiskt bra :) Och de har gjort en lååång lista med barnfilmer jag måste se och en med skräckfilmer. // Har världens skoskav mellan tårna efter en dag med thongs. Bussen kom inte, så jag fick gå de 5km in till stan, hade jag vetat det hade jag valt ett par andra skor. Australiensarna älskar sina thongs, and so do I, tills jag fick skoskav haha // Hittade min favoritchoklad i affären också <3 För halva priset, 10 kr st. Så glaaad. Fast de hade inte hallon eller havssalt, de allra bästa. 
 
Min väska, lyckades efter ett tag få i kudden också. // Hittade knäckebröd i skåpet, mummss. Notera citronträdet i trädgården. // Bakade fantomenkaka till familjen jag bor hos nu,  de älskar den. Gjorde även pannkakor till frukost och i eftermiddag blir det kanelbullar! Jag är så bakig nu. 
 
Hoppas allt är bra med er! (i kylan haha) 
Puss och kram!

24/9/13

Idag har jag varit på gymmet med Lauren, en tjej i min PE class. Vi var på ett bodystep pass, var roligt faktiskt! bra musik och ledare och allt. Vi kommer nog fortsätta gå :) Vädret är underbart också, 25 grader och sol är tillbaka igen, älskar det. Fast idag blev jag swooped by a magpie for the first time! Magpies är stora svarta och vita fåglar som på våren attackerar folk, har något med deras bon att göra. Fiskmåsar kan väl göra det i Sverige, men här är det 100 gånger värre. De som cyklar sätter pinnar på hjälmarna, och målar ögon på för att lura fåglarna. Vissa har fått åka in till sjukhus och sy och sånt. Och jag som älskar att vara ute och gå är livrädd för det nu (Fast går hela tiden ändå, haha) 
 
Och nu håller jag på att packa inför east coast safarit, och äter svensk choklad :)) Hade glömt hur gott det var. Mycket bättre än den australiska. Det är så svårt med packningen dock, har fått en väska som vi måste använda, får inte ta någon mer, och jag har redan fyllt den! Har inte ens packat necessär och kudde än.. Oh well. Men resan kommer bli sååå braaaaaa. Detta ska vi göra en av dagarna:
 
 
Det ser ut som en dröm, och om en vecka är jag där!!!

fredaglördagsöndag

Fredagen var sista dagen i skolan, så det var inte så mycket folk där. Jag förstod teorin Trevor gick igenom på flöjtlektionen för första gången, wiho! Elle hade gjort en superfin och god tårta till mig som vi och några fler mumsade i oss på lunchen. De sjöng också haha, så söta. På kvällen var det flourish, ett möte i kyrkan för alla tjejer, kvinnor, tanter i kyrkan. De hade satt ut fina blommor överallt, hängt ljus i fönstren och allt var så fint! Hon som pratade var riktigt bra också. Efteråt var vi kvar, åt av muffins och macarons som det bjöds på. Jag fick ett jättefint halsband av Abigail i födelsedagspresent, så gulligt av henne <3. Eftersom det var sista gången av youth på terminen fick vi en liten goodiebag av ledarna också. Var en så perfekt kväll. 
 
 
 
I lördags tog jag lång sovmorgon och sedan en springtur. På kvällen gick jag på bio med Bethany, Meg, Abigail, Zack och Mitch, för att fira min födelsedag (igen). Vi såg white house down, en mycket bra film, även om det kanske var lite för mycket action och lite för osannolikt. Jag och Abi delade på en BFF menu, vilket innebar varsin STOR popcorn (eller, var medium size, men den var stor haha) en dricka och en påse godis att dela på. Åt kanske halva popcornen. Efteråt gick vi till ett glasställe och åt glass. Var så mätt men det var så gott. Man får provsmaka glassarna på en sked innan man bestämmer sig vilken smak man vill ha, var bra tyckte jag :) Sedan åkte vi i Mitch bil, eftersom han precis har fått green P's och inte har några restriktioner längre (borde kanske förklara det i ett senare inlägg, de har så himla många konstiga regler om körkort här). Vi åkte mest runt utan mål, lyssnade på musik och pratade om allt och inget. Var så himla annorlunda, vi brukar liksom inte åka bil bara för att åka i Sverige, men var så himla mysigt och bra. Så fina människor. Meg försökte sjunga födelsedagssång på svenska vilket blev grattigrattgrattgrattis med happy birthday melodin, haha så kul! Vi stannade på maccas också och köpte glass cones, de kostar bara 30 cent (vad blir det i svenska? Typ inget iaf). Var en super kväll, och på vägen hem satte jag på lite svensk musik haha. Och i sommar ska vi åka och campa i Zack's ute, det måste bli av för nu står det på min bucketlist! 
 
 
söndagen var jag in Kids i kyrkan, vilket innebar att jag var tvungen att gå upp tidiiigt. Var så trött, efter den sena kvällen innan. Men jag överlevde och barnen är så söta! Hade hand om de 3-5 år. Efter kyrkan kollade jag och Cherie på Pretty woman (jag har inte sett den innan, så typiskt mig att inte ha sett klassikerna). På kvällen bänkades alla framför xfactor och sedan blev det kortspel igen (stress) på familjens request.
 
Allt är så braaaa nu. 
 
 

SEVENTEEN

Vi kom hem från Henty med bussen runt tre på eftermiddagen. Ringde pappa, Ida och Markus på face time medan jag väntade på skjuts hem. Var roligt att prata med och se dem igen, och få svensk födelsedagssång. Vi pratade bara väldigt kort, eftersom de var tvugna att gå till skola, dagis och jobb. Trevor hämtade mig och väl hemma pratade jag med Hanna på skype och öppnade min present från Sverige. Den inehöll massa svenskt godis, en digital fotoram + USB med bilder och en bok med bilder från förra sommaren. Var så underbart, tack så mycket igen!!! Sedan åt vi middag och jag öppnade presenten från Rodney och Leanne som innehöll massa Aussie-grejer, typ som sockar med kängurus, en slang ordbok och en kortlek med bilder från Australien. Fick också massa scrapbooking grejer och ett album, så perfekt!! Vi hade himla roligt åt slangordboken, de har så många konstiga uttryck haha. Och sedan satt vi och spelade kort nästan hela resten av kvällen, jag lärde dem stress, som var en succé. Allas nya favoritspel nu. Sedan åt vi upp det sista av tårtan och bara pratade tills det var dags att gå och lägga sig. 
 
Och nu är jag alltså 17 år, känns inte särskilt speciellt. Den typiska åldern alla har i filmer och böcker, men födelsedagen som inte är särskilt speciell, eftersom man inte får göra något nytt (om man inte bor i NSW, då kan man ta körkort). Men 17 är liksom mellan sweet sixteen och 18. Fattar inte hur tiden gick så fort, känns som om jag fyllde tretton nyss och känner mig absolut inte redo att bli myndig nästa år?? Känner mig fortfarande som 10 inuti haha! 
 
Hade i alla fall en helt super födelsedag trots att den spenderades på andra sidan jorden och utan min familj för första gången i mitt liv!
 
Presenteeeeerrr

Henty Field days

Tredje blogginlägget idag, börjar få upp farten, snart är jag nog ikapp med dagens datum ;)
 
Spenderade alltså största delen av min födelsedag på Henty field days, vilket är som en stor festival, marknad, whatever för bönder. Det fanns allt från mat, sockar, hattar, skruvar, fiskar, bubbelpooler, får, tvålar, traktorer, stora maskiner, brandbilar, getter, you name it. Gick runt med Carlotta och Angela, de två italienska utbytesstudenterna och vi hade så roligt tillsammans! Gick nog minst tre varv runt allt (det var stort), stannade för mat ganska ofta haha, testade nya saker, lärde varandra våra språk och pratade om allt mellan himmel och jord. Var absolutely amazing, och ett så himla bra sätt att spendera min aussie birthday på. Tyckte litte synd om djuren i de trånga inhägnaderna samtidigt som det kändes så australienskt! 
 
"It's more like a mate than just a hat", Australiensarna älskar sina hattar <3
Så Carlotta köpte en
Volvo var på plats så klart
Cupcake tvålar, hur gulligt är inte det
Känguru onsie vore något!
Asså detta... Blåbärsmuffins med vit choklad från blåbärsstånd och minipancakes <3
 
Love these girls heaps!! (vet att jag ser retarded ut, selfie med systemkamera är inte så lätt som det ser ut)
 

Birthday dinner

Vi hade min birthday dinner kvällen innan min födelsedag, eftersom Robyn skulle till Melbourne dagen efter. 
Så först fick jag gå ut ur köket medan de förberedde. Sedan kom jag in och det var så fint. På min plats var det ett rosa underlägg, som var tradition att födelsedagsbarnet hade i deras familj :) Jättegod mat, och sedan kom de in med världens godaste tårta och sjöng och allt. Jag fick blåsa ut ljusen och ta ett traditionellt kort när jag skär tårtan. De hade till och med köpt en present, världens finaste fotoram!! Det var verkligen så mycket mer än vad jag hade förväntat mig, blev så glad. Var en helt perfekt kväll
 

 
 

Filmer

Okej jag är inte teknisk på något sätt alls överhuvudet taget. Dessa filmer har jag tryckt på play och stop och sedan bara laddat över. Klaga inte, jag vet att de inte är bra, men ville visa filmer på vad jag varit med om! 
 
 
 
 

I am alive on God's great dance floor (state youth alive)

Lördagen började tidigt, jag stressade först runt i huset för att hinna packa alla mina saker innan Robyn kom för att hämta upp mig. (asså jag skrev först picka mig upp hahahha) Vi åkte hem till dem för att lämna av mina saker (det är där jag ska bo i två veckor när Rodney och Leanne är i Thailand) och hämta Cherie som också skulle med till kyrkan. Vi åkte med en buss ner till Melbourne för att gå på State Youth Alive Victoria. Det kom alltså folk från hela Victoria. Hosted by planetshakers. För några veckor sedan hade vi regional youth alive i vår kyrka, med folk från hela regionen. I alla fall, vi började med lunch och shopping i ett köpcenter precis bredvid där vi skulle vara. Var mycket trevligt. 
 
Sedan gick vi vidare till själva konserten, taggade. Det var sjukt stort, över 5000 pers. Först var det en rap grupp, no limits. Sedan vår favorit, New Empire. De gjorde tydligen Australiens låt till olympiska spelen, lite coolt. De var bra iaf. Sedan var det en annan rappare. Sedan kom bandet ut och det var dags för lovsång. Var så häftigt med alla människor som dansade loss. Har en film jag ska lägga ut. Predikan var himla bra och över 1000 människor bestämde sig för att följa Jesus där. Tusen pers. De bara strömmade fram till scenen, var så fint. Och sista sången gick jag och Jess längst fram, där det riktiga trycket var, trots att det var avspärrat för att det redan var så många där hehe. Men det var grymt. 
 
Exakt ett år sedan Båten, då planetshakers spelade. Den gången dansade jag på en stol i en gungande båt haha kommer du ihåg Stina, kändes livsfarligt, men var så himla kul!! Det dygnet var ett av de bästa förra året. Så grymt. Och det här var liknande, fast så mycket större. Underbart. 
 
På vägen hem sjöng vi planetshakers låtar, stämningen var på topp och mcdonalds överfullt. Kom inte hem förrän vid halv tre, var såå trött. 
 
Bildbomb (har försökt ta lite andra bilder än de jag lade ut på fb, vet inte om jag lyckades haha, tog så sjukt mycket bilder)
 
Hela gruppen! (snodde bilden från Lendels facebook)
Bussen på väg dit
 
Åt lite asiatisk mat
 
 
 
 

Rochelle's deb

I fredags var jag, Abigail och Meg på Rochelle's deb! Det var riktigt fint, älskar klänningarna och håruppsättningarna och danserna och allt! Var lite annorlunda från den andra deb jag var på, men båda var super. Så god mat också, först fick man pasta eller quiche och jag var jättemätt och trodde det var huvudrätten. Men sedan fick vi världens måltid. Haha! Sist var det fri dans igen, de spelade icona pop och avicii igen. Var så himla kul! Och det allra sista dansade jag, Cherie (Rochelles syster) och Katy uppe på scenen med han som höll i det haha. Detta var alltså förrätten
Och här är huvudrätten, jag åt den till vänster. Ser ganska bra ut på bilden, men det var en potatis och typ fyra bitar kött?? 
Flowergirl and pageboy, så söta!
Meg, Rochelle, Abigail, jag



Jag har en film från en av danserna också, lägger upp den när jag har kommit på hur man gör!

Alive and living

Hej! Har hänt sjukt mycket sen sist, men har liksom inte riktigt tid att blogga för tillfället. Lovar att skriva inlägg om allt som hänt snaaaart. Men inte idag. Har det i alla fall superduper, helgen kan ha varit den bästa sedan jag kom hit. Blir hela tiden överraskad över hur underbart snälla och fantastiska människor är. 
Och pappa, ang receptet... Var ju något fel med det. Och vad är motsvarigheten till bread improver på svenska? Self-raising flour? Baking flour? De har så mycket olika mjöl här, för vanligt mjöl är flour eller white flour... Trodde det skulle vara svårt att hitta motsvarigheter till svenska ingredienser, men det är det inte. Tvärtom däremot...

Okej nu ska jag sova, är så trööötttt. Ville bara säga att jag inte glömt bort er. Pussss

12/9/13

Nu har jag packat ner de flesta av mina saker i en väska igen, redo att flytta för de närmaste fyra veckorna. Känns lite konstigt, men kommer bli en bra upplevelse att se hur det är i en annan familj! Pratade med Johanna lite spontant på skyp idag också! Var så roligt att se henne igen och höra hur det var hemma. Saknar dig! 
 
Och 9/11 uppmärksammades lite mer idag, trots att det är den tolfte. Tänkte inte på att USA är nästan en dag efter oss. 
 
Igår hade vi en fire drill också, helt plötsligt ringde den vanliga klockan och alla blev jätteglada och trodde att vi skulle få sluta tidigare. Men den fortsatte ringa och det var alltså brandlarmet. Vi fick lämna våra saker och gå ut på the oval och samlas med resten av skolan. Tyvärr hade de valt den kallaste dagen på länge, så vi frös. Var lite kaos ett tag, men sedan, lagom till att rasten började (haha klockan ringde igen och allas första tanke var att det var brandlarmet igen) fick vi gå. Var lite roligt ändå, har aldrig varit med om en riktig brandövning på det sättet. Har lyckats vara borta eller i en annan del av skolan de få gångerna det hänt. 
 
Saknar er! 
 
 

11/9/13

 
Hola! Just nu är det sjukt mycket som händer i mitt liv! Imorgon har jag en SAC i phycology och ett prov i matte. På saker jag inte fattar, har bara varit i skolan typ hälften av genomgångarna, och i Sverige går vi igenom samma saker i kurs 4 haha. Så det gör inget att jag inte fattar iaf. Fick tillbaka ett matteprov vi gjorde för ett tag sen, på saker jag hade gjort i sverige, fick 82.5 %! Det betyder A, wiiiieeee. Så gör säkert inget att jag kommer faila imorgon. heh. I alla fall, på fredag har vi exam i hospitality, och jag har min flöjtlektion på teorilektionerna, så har ingeeeen aniiing om någonting. Vi ska bland annat kunna att en medium beef is 55 degrees. Jaja. Ska ha coaching assignment på fredag också, ska alltså hålla i en idrottslektion. Får väl se hur det går. På fredag är det också Rochelle's deb, ska bli sjukt roligt :). Sen flyttar jag till Rochelle's familj på lördag morgon, innan vi åker till Melbourne för State Youth Alive med kyrkan. Så just nu packar jag för east coast resan, eftersom jag inte kommer bo hemma innan jag åker.
 
Just det, igår kom ett paket från Sverige!! Wiiiiieee! Fast jag får inte öppna det förrän på min födelsedag :( Inte för att någon skulle märka om jag gjorde det, men känns så fel att göra det haha. Var i alla fall roligt att få det, och ser fram emot att öppna det!! 
 
Och så är det ju 9/11 idag insåg jag precis! Har inte sett något alls om det här, fast min värdmamma sa att det var första gången hon inte heller hade det... 
 
Denna foccacia gjorde jag i hospitality idag! Den var riktigt god, trots att receptet vi fick var lite fel... Vi gjorde även calzone (inbakad pizza), och det var förvånansvärt få som visste vad det var!
 
Paket!! (och nej mamma jag har fortfarande inte kollat på tull-lappen, har bara tagit kort på den) 

Sunday

My sunday was such a perfect day! First we went to the church, and today I was in kids, the small ones, 1-3 years old. They were so cute! We just played with them most of the time, but sang some songs and ate fruit too, while their parents were at the service. After church, Carlotta and I went to Albury to do some shopping. After looking in almost every shop I finally found a dress to wear to the deb on friday! Found some other things too, and had such a good day. When the shops closed we went straight to church again, for the evening service. It was very good, the preching was by a woman who talked about when she almost died from an asthma attack while on a missionary trip in the US. After church we went home, had tea and then I finished this awesome day with skype. 
 
Eating ice cream with my favourite italian girl <3

Val och skype

Har varit val här nu. Har inte så mycket att säga om det egentligen, har inte varit så fruktansvärt insatt i det, och det verkar inte som om australiensarna är det heller... Det fungerar underfär som USA, eller vet inte om själva styret gör det, men det är två stora partier som det står mellan iaf. Finns fler, men tror totalt tre platser gick till andra partier. Och i Australien måste man rösta, annars får man böter. Är väldigt glad att jag slapp, hade inte velat rösta på någon av dem. Men lite roligt att ha varit med om ett val!
 
Vi skypade med Kelsey idag också för första gången sedan hon kom till Danmark! Hahaha var så roligt när hon pratade om saker hon tyckte var konstigt och som för mig är det mest naturliga i världen. Hon klagade till exempel på brödet, på det sättet hon beskrev det lät det som bröd jag saknar. Och hennes värdmamma försökte prata svenska med mig, vilket bara gjorde mig förvirrad haha. 
 
Idag har det annars bara varit en slapp dag i solen, somnade nästan ute i hängmattan :)
 
 
 

2 months

Idag är det två månader sedan jag satte mina fötter på Australisk mark för första gången. Det är två månader sedan jag kramade om mina favoritpersoner senast. Det har varit en del upp och ner, men jag har aldrig, aldrig ångrat mitt beslut att åka. För oavsett hur jobbigt det kan kännas vissa stunder väger de bra stunderna upp det gånger tusen. Jag har lärt mig så fruktansvärt mycket, om andra människor, om en annan kultur och sätt att leva, men allra mest om mig själv. Jag har träffat så himla många fantastiska människor och sett så många vackra platser. Min värdfamilj är underbar, kunde verkligen inte önskat mig en bättre familj. De tar hand om mig så bra, fixar och anstränger sig för att jag ska ha det bra. 
 
Sverige och livet där försvinner bara längre och längre bort, samtidigt som mitt nya liv här känns mer och mer naturligt. Kan knappt föreställa mig hur jag var när jag var hemma längre, innan jag åkte. Det känns så långt borta, inte två månader sen, men ett annat liv. Samtidigt går det inte en dag utan att jag saknar någon där hemma. Det här med att vara utbytesstudent är så mycket dubbla känslor, men jag lovar, det är alltid värt det. 
 
Och åter igen inser jag hur lång tid ett år är. Två månader har gått, nio kvar. Det är ju sjukt. Fast sjukt bra. Är absolut inte klar här på långa vägar. 
 
Puss och kram!

Horse riding

 
Day 1:
Gick upp halv fem för att lämna från skolan vid sex. Vi kom fram till stället som låg utanför Mansfield, ungefär två timmar från Wodonga, och fick våra hästar. Jag fick en brun som heter Lawrence. Vi red iväg, upp bland de små bergen, kullarna, whatever man kallar det. Såg även några kängurus på riktigt nära håll. Jag var först på lite dåligt humör för att jag hade fått den lataste hästen, var tvungen att driva på honom heela tiden för att han skulle gå ikapp de andra. Men sedan lärde jag känna honom och började älska honom! Han var en av de snabbaste faktiskt :). Var lite roligt när de delade upp oss i grupper efter vilka som ville galoppera och inte, och jag förstod inte ordet, de kallar det för canter, så de trodde nog jag var lite efterbliven hehe. Jag fick i alla fall vara med i den snabba gruppen, och i slutet galopperade alla, så vi behövde inte dela upp oss. Är så himla härligt att bara susa upp för sluttningen. Vi red hela dagen och åt lunch, wraps, i ett litet hus ute i vildmarken. Var så himla underbart att vara så nära naturen, så fint. På kvällen spelade vi ett spel Jess hade på sin telefon, när man håller upp telefonen mot pannan så att man inte ser vad som står på den, och så ska alla andra förklara ordet. Fanns olika kategorier, som låtar, accenter, kändisar, djur osv. Var så kul! Vi såg på film också, men gick och lade oss tidigt (9:30 hade väl aldrig hänt på ett läger i Sverige??) för alla var så trötta efter den långa dagen. 
 
Day 2:
Var en ganska kort dag, vi gick upp halv åtta, åt frukost och sånt och åkte sedan ut till hästarna. Vi tyckte så synd om dem, de hade ingen som riktigt tog hand om dem. De var så tufsiga, gjorde dessa trips med olika oerfarna ryttare varje dag. Deras betsel tvättades inte ens?? Stackars djur. Jag och Alina försökte i alla fall ge lite kärlek till våra fina hästar, haha. Under dagen red vi till ett ställe där vi hoppade över stockar på marken, min häst var en av de få som faktiskt galopperade över (han var ju den lata). Vi galopperade några riktigt långa, härliga sträckor och på slutet lekte vi lite stafett och under hökens vingar kom typ. Så roligt! Var så fint när vi gick nedför berget på vägen hem, gröna ängar, med kängurus som hoppade och en fantastisk utsikt. Sedan åkte vi hem. Har såå ont i kroppen nu haha! Var iaf en fantastisk resa, fick se mer av den Australiska skogen, naturen och insåg hur mycket jag saknar ridningen! Hästar är så fina djur. 
 
Tog bara bilder med telefonen, kunde inte ta med kameran på hästen direkt. 
 

Finaste hästen!
Lunch
Underbar utsikt
haha, han ser inte så uttråkad ut på alla bilder, men de andra bilderna är åt fel håll... Han var glad också, även om han hade ett hemskt liv!

Djur

 
 
När folk tänker på Australien är det första som kommer upp ofta farliga djur. Som tur är har jag kommit till en kallare del av Australien, så de farligaste djuren bor inte här. Fast nu när det börjar bli varmare kommer vissa fram ändå. Förra veckan hittade min värdmamma en groda precis utanför dörren. Var väldigt oklart om det var en giftig sort eller bara en vanlig groda. Vet inte vad de kom fram till, känns lite läskigt, för vi snackar riktigt giftig. Och när vi åkte hem från youth i fredags skriker någon helt plötsligt "spider!!" och det är alltså en spindel som kryper på utsidan av bilfönstret. Tack och lov att det var utsidan. Var en ganska stor, tänk typ pappa långben-size, fast tjock som en vanlig spindel och vit. Usch. De dödade den med en sko, och jag var inte den enda som var livrädd haha. Efteråt började alla berätta sina upplevelser med spindlar större än händer och jaaa ni fattar. Lite creepy är det. 
 
Folk skrattar när jag frågar om saker är giftiga. Det är liksom så självklart att de är det. Eller, man utgår i alla fall från det. Man rör inte djur. Min värdmamma hade en bild på några av Australiens farligaste djur och säger helt casually att en av spindlarna brukar finnas i deras trädgård ibland. "Är den jättegiftig?" frågade jag. "O ja, men den är inte så stor." Det var ju lugnande. Och vi snackar typ en centimeter, så det är ju inte som att man märker den, lovar att den kommer krypa upp i min säng i natt. 
 
Här är den underbara kanske jättegiftiga grodan
 
 

3/9/13

Idag är det tredje dagen på våren (ja de räknar årstider efter datum, inte temperatur) och vädret har varit lika underbart idag som de senaste dagarna. 25 grader och sol var det och man kan äntligen ha sommaruniformen och det är så härligt! Ska ta bilder på de andra uniformerna så att ni får se dem också :). Vi hade PE ute på the oval (den australiska fotbollsplanen), och det var så varmt! Vi var alla riktigt svettiga efteråt, trots att vi bara spelade ultimate frisbee. Fast alla skrattar när jag berättar att detta är som svensk sommar och säger att jag kommer dö när det kommer till deras sommar. Det är typ dubbelt så varmt som nu. Hehe. Kommer få världens fulaste solbränna dock. Fick en shortsrand av en timmes promenad i söndags, ni kan ju tänka er hur det kommer bli efter en termin i skolan. Kommer se värre ut än Hanna gjorde efter tre månader i Kongo :))
 
Allt flyter på, skolan funkar. Eller, känns inte som att jag är där så mycket. Var sjuk halva förra veckan, var borta tre dagar för the caving veckan innan. Och denna veckan åker vi bort med outdoor ed igen. Och imorgon ska vi uppträda med concert band så missar en del då med. Är ganska omöjligt att följa med i skolan helt enkelt, men gör så mycket jag hinner på lektionerna och hoppas att det kommer räcka till proven som kommer sen. Engelskan idag var väldigt rolig dock, vi skriver an expository piece, som man ska länka till en text och temat är conflict. Jag skriver om kulturkrock och viljan att se något nytt typ. Vår engelskalärare är faktiskt riktigt bra. I PE håller vi på med coaching och coachar varsin lektion två och två, vilket innebär att vi inte har någon teori. Wiiie. Jag ska förmodligen coacha lite häck, spjut eller något, vet inte riktigt. Har som sagt inte så bra koll på allt, men det löser sig nog. Lite yolo på de flesta lektioner men det är väl vad det här året handlar om. 
 
I alla fall, har heeelt fullt upp för tillfället. Imorgon är det concert band grejen, jag slutar sent och ska sedan till doktorn för någon astmagrej. På tordag åker vi tidigt för horseriding trip med outdoor ed. (och mamma jag har faktiskt packat klart redan, oroa dig inte) Kommer hem sent på fredag kväll. Min värdmamma föreslog att vi skulle åka till lake hume (sjön nära staden jag bor i) som jag fortfarande inte sett, men vi insåg att jag förmodligen inte kommer kunna gå, med tanke på hur längesen det var jag red. På söndag ska jag tydligen ha hand om barnen under morgonmötet i kyrkan. Eller, Meg sa det, har inte riktigt koll där heller. Veckan efter flyttar jag hem till en annan familj, och så är det Rochelles deb och youth alive i planetshakerskyrkan i Melbourne. Ah ni fattar grejen, det är mycket nu helt enkelt. Men det är bra. 
 
bild från när jag gick hem igårkväll. Träden blommar så fint, det bästa med våren <3
 

Zacks och Abigails deb

I lördags hade Zack och Abigail sin deb. Deb är kort för debutant ball, vilket kommer från förr när man skulle debutera ut i sociala livet (typ gamla england). Tjejerna bär långa vita klänningar och man har ägnat 10 veckor innan åt att öva in traditionella danser. Både Zack och Abigail looked amazing och allt var så perfekt! 
 
Jag och Beth åkte hem till Meg innan och gjorde oss i ordning. Var riktigt trevligt. Sedan åkte vi dit och vi träffade de andra. Alla var så fina! Vi borde ha fler tillfällen att klä upp oss ordentligt i Sverige. Sedan började det med att någon gubbe hälsade välkommna osv. Debutanterna kom fram parvis och visade sedan upp sina danser. Sedan var det underbart god mat, och mer dans igen. Sist på kvällen kom det en DJ och alla dansade. Var så himla kul, även om mina fötter gjorde ooont efteråt. Blev glatt förvånad när de satte på dancing queen med ABBA. De spelade även två avicii sånger. 
 
Abigail and Zack, och med deras partners till höger
 
Dancing, Abigail på sidorna och Zack på bilderna i mitten
 
Allihopa
 
Meg gjorde mitt hår, har ingen bild bakifrån tyvärr. På mittenbilden är det Meg, jag och Beth som var hos Meg innan
 
Bordet och tårtan
 
Det fanns två olika huvudrätter, som delades ut på varannan plats, så kunde man byta till sig det man ville ha. 
 
Samma med efterrätterna
 
 
It was a perfect night, everyone looked stunning and I'm so glad I've got such amazing friends!

Father's day

Idag är det father's day här i Australien. För 58 dagar sedan sade jag hejdå till min pappa på flygplatsen. Det är det längsta jag har varit ifrån honom i hela mitt liv. Pappa du är den bästa pappan någon skulle kunna önska sig. Jag älskar dig!
 
 

RSS 2.0