Skiing

Åkte till snön i falls creek igår. Det var tillsammans med Sue, en vän till min värdfamilj som brukar åka upp dit och åka längdskidor. Tog ett tag att komma upp, för det hade rasat från berget så vägen hade varit avstängd dagen innan, och man kunde bara åka på halva nu. Det är ganska vanligt att det händer, särskilt nu när det regnat så mycket. I alla fall, det var en helt fantastisk dag, solen sken och det blev riktigt varmt. Solkräm och solglasögon var ett måste. Vi kollade på Kangaroo Hoppet, en skidtävling 42 km. En del av worldloppet, som är olika skidtävlingar runt om i världen, bland annat vasaloppet. Det var en ryss som vann, han vann Tour de Ski i år och kom tvåa i världscupen. Lite coolt. En svensk, Victor Gustafsson kom på elfte plats. Såg honom aldrig dock. 
 
Senare på dagen kom dimman krypande, och det är intressant hur fort vädret ändras. Så fort solen försvinner blir det hundra gånger kallare. Men solen kom tillbaka och vi hade en underbar dag. På vägen hem stannade vi på ett café för varm choklad och muffins. Så mysigt. Saknade dock en bastu och allt det man får efter en heldag i fjällen i Sverige. Långberget var så himla mysigt. 
 
Kändes lite konstigt, tror fortfarande att jag tänker att det är sommar, bara en kall sådan, så att åka skidor kändes skumt. Och att snön bara finns på 1500 meters höjd, och så fort man åker ner lite finns det ingen snö alls. Så annorlunda. Men mamma, Hanna, Elsa och alla andra som vill hänga med, 2015 tycker jag att vi tar hela vasan!
 
 
Utsikten från parkeringen... Ser ni att träden är helt kala på bergen? Det är pga en bushfire för några år sedan, det är stora fires på minst något ställe varje år och det är sjukt vad det förstör. 
 
Fika innan man drar iväg är ett måste!
 
Starten
 
 
 
Aleksandr Legkov, han som vann. Sjukt vad fort han åkte!
 
Joey Hoppet var bara 7 km, bra för de yngre. (Joey är en känguru unge)
 
 
 
Downhill slopes
 
Dimman kommer
 
Moi
 
Hade regnat dagen innan, som bildat spår i snön
 
Målet i dimman. Sveriges flagga är med såklart!
 
Så annorlunda att åka skidor bland alla snowgums. 
 
The landslide
 
Mums, precis vad man behöver efter en dag i snön
 
Solnedgången på vägen hem var fantastisk

Kommentarer
Postat av: Karin

Hej!

Det ser underbart ut:) Klart vi åker Vasaloppet!! Det kan bli träningsläger i Långberget. Ha det fint! Karin

Svar: Det var underbart! Vasaloppet med träningsläger innan låter som en mycket bra plan :)
Sara

2013-08-25 @ 21:30:24
Postat av: Stina Holmqvist

Så kul att läsa din blogg Sara. Vilka fantastiska bilder, kan bara tänka mig hur fint det måste vara på plats alltså. Gnistrande! ;)

Svar: Tack, vad roligt att höra Stina! Det var verkligen fint :)
Sara

2013-08-26 @ 18:13:23
Postat av: Pappisen

Ser ju helt fantastiskt ut, vilka bilder! Och vilken cool skidtjej du är! Hur fick du tag på utrustningen? Jag tycker att loppet ser ut ungefär som Västgötaloppet, fast kanske lite mer fjällkänsla... Det är ju också 42 km. Hur långt åkte du? Förstår att det måste vara en speciell känsla att fast det är som svensk sommar bara flytta sig en bit o sen kunna åka skidor. Vi kanske får ta med skidutrustningen när vi åker till Au o blir guidade av dig! Susanna lägger ut din blogg på STS. Pappisen

Svar: Haha tack! Skidutrustningen kom från lite olika håll, hade lite själv, lånade av värdfamiljen och Sue och hyrde. Och hur många som åker västgötaloppet har vunnit Tour de ski? Haha. Jag åkte inte så långt, njöt mest av utsikten och Sue var väl inte så snabb som hon en gång varit... Kram!
Sara

2013-08-26 @ 19:54:47
URL: http://saraenander.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0