Surfing trip

För några veckor sedan åkte vi på en surfingtrip med skolan. Det var rätt kallt, runt 15 grader med kall vind och kallt i vattnet (Fast det kommer från Antarktis så det var rätt coolt ändå tycke jag haha). Vi bodde i tält på en caravan park med gångavstånd till stranden. Dagarna inehöll lite olika aktiviteter, vi hade totalt tre surflektioner, två timmar var. Det var sååå roligt. Skojar inte, surfing är verkligen något av det roligaste jag gjort. Fast fruktansvärt svårt.
 
Vi bodde i Anglsea, men gjorde två daytrips till Torquay och Lorne. I Torquay, "where the outback meets the sea", gick vi på surfmuseum och shoppade lite. Vi besökte även Bells Beach, en av de mest kända surfingstränderna i Australien. De har en känd tävling, och på trofén som man vinner är det en klocka (bell). Smithy (läraren) har gjort en liten version av den som han har med sig till surflägret varje år. När vi kom hem visade de att de skrivit upp mig på den! "Sara Enanda" haha. Så nu kommer mitt namn följa med på det lägret varje år! Vi åkte även till några andra utkiksplater och Smithy pratade om lite outdoor ed saker, som human impact on the envrionment. I Lorne åkte vi till ett vattenfall, det var verkligen vackert. Sedan gick vi en promenad i skogen på fyra kilometer, innan vi åt glass med utsikt över stranden. Så mysigt. Alla dessa städer ligger längs Great Ocean Road, och det är så otroligt vackert. Vet inte om jag kommer få möjlighet när jag är här, men någon gång vill jag åka längs hela Great Ocean Road, se the twelve apostles och allt. 
 
Den dagen vi inte hade surfing snorklade vi istället. På grund av att det var så kallt hade vi jättetjocka våtdräkter, och det var ett träningspass bara att få på sig dem, heelt omöjligt. Och när jag tillslut fått på mig den inser jag att den är lite stor, så värmde inte helt ändå. Suck. Och vi hade på oss våtdräkts-hoodies, såg för roligt ut. Själva snorklingen var helt katastrof också, höga vågor som stirred up massa sand och jaa det enda man såg var alltså sand och brunt sjögräs. Woho. Jag och Sandy gick upp tidigare för att vi frös, och då såg vi en liten säl bland klipporna!! Så söt. Det var helt klart dagens höjdpunkt. Och på kvällen såg vi en possum på campsite, hann dock inte ta kort på någon av dem :/ På kvällarna gjorde vi annars olika aktiviteter som frågesport och scavenger hunt. Var riktigt kul!
 
Smithy tog bilder när vi surfade, så jag har dem inte än, och kommer nog inte få dem förrän efter sommarlovet :( Och jag som ville att han skulle ta med min kamera, men han lovade att han skulle skicka dem! Lite irriterande men aja. 
 
 
 Bells Beach 
Annan utkiksplats
Längst ut på spetsen var där vi snorklade
Tjocka våtdräkter! Smithy har bilder på oss i full utrustning hahha, asså det är för roligt. Ska visa dem när jag får dem
Vattefallet
Hej fokus
Sandy
Walking
Dippin' dots, cookies and cream yuuummm
Papegojor flyger runt casually i stan
Sandy and Carlotta

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0