Outback safari: Uluru

Definitivt coolaste på hela resan! Vi kom till campingplatsen på eftermiddagen, spelade volleyball i Röd sand och hittade en taggagamen random på gatan. Hej outback! Lagom till solnedgången åkte vi ut till nationalparken där Uluru finns och såg hur Uluu skiftade färg. Fantastiskt och helt overkligt! 
 
Dagen efter åkte vi för att ta en närmare titt. Vår busschaufför berättade att klättringen var stängd pga vind, så vi skulle göra en vandring runt Uluru istället. Busschauffören sa att bara en av hans grupper hade kunnat klättra på sex månader, så det var ingen överraskning direkt. Men när vi kom närmare såg vi att folk var på väg upp. De hade öppnat igen, så vi kunde klättra! Det var brant och svårt, Uluru är så himla mycket större på nära håll haha. Men åh så häftigt det var, fantastisk utsikt och bara så himla underbart. 
 
Efter denna underbara upplevelse åkte vi till ett vattenhål med urgamla aboriginal målningar, och till ett cultural centre som finns i närheten. Sedan åkte vi tillbaka till campingplatsen för en snabb lunch innan det bar av igen. Alla var himla trötta efter Uluru, så hade inte mycket energi över till att njuta av Kata Tjuta (betyder "place of many heads"), som var nästa grej vi åkte till. Men det var rätt coolt ändå. När vi kom tillbaka blev det poolbad och kortspel efter en intensiv dag. 
 
Nästa morgon missade vi nästan bussen pga tog kort på Uluru i soluppgången.
 
Giorgia <3
På väg uppåt
Haha Max köpte en didgeridoo i en intressant form
Kata Tjuta är klipporna man kan se längre bort
Stine, Merle, Corina, Sofia, jag
Swedish house maffia 
Gamla målningar
Kata Tjuta
 
 
 
Soluppgång
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0